Commissie voor de Begeleiding; CVB in bedrijf.

De Commissie voor de Begeleiding (CvB) is de kern van het gespecialiseerd onderwijs. Hier komen alle lijntjes samen om kinderen in een complexe situatie te begeleiden en een plan voor zijn of haar toekomst uit te stippelen. Samen met de leerling zelf, ouders, onderwijs en zorgpartners. De CvB speelt ook een belangrijke rol bij de terugkeer in het onderwijs van thuiszitters. De expertgroep CvB in Bedrijf stimuleert ondernemende CvB’s.

Activiteiten

Via landelijke en/of regionale bijeenkomsten werken we samen met vertegenwoordigers uit verschillende CvB’s aan rol van de CvB in het proces van passend onderwijs (richting inclusief onderwijs). Zo zoeken we ook steun bij ‘anderen’ (experts uit andere beroepen, ‘purpose driven organisaties’, deskundigen uit het bedrijfsleven etc.), om als CvB sterker te worden. Tijdens die bijeenkomsten werken we onder andere met een tweetal ontwikkelde spellen.

Twee spellen

Om de rol van de CvB duidelijk te krijgen zijn er in samenwerking met Gedragswerk twee spellen ontwikkeld. Het ene spel heet Goud in Handen en gaat voornamelijk over de vragen: Wat doet de CvB? En Waarom doet de CvB wat ze doet?

Het andere spel Goud in Beweging is hier een vervolg open gaat in op vragen als: Hoe werkt de CvB? Hoe zorg je dat jouw CvB goed functioneert?

Met wie?

De twee spelen zijn te spelen door alleen leden van de Commissie voor de Begeleiding, maar ook samen met anderen die bij de CvB betrokken zijn, zoals het hele schoolteam, de samenwerkingsverbanden, meerdere CvB’s uit de regio of externe partners.

CvB in Bedrijf

De vervolgactiviteiten van deze expertgroep vinden nu plaats in het kader van ‘CvB in Bedrijf’. Uiteindelijk spelen ook bij ondernemende CvB’s bedrijfsmatige processen een cruciale rol. Zo bezoeken we nu CvB’s, maken filmopnamen op basis van een aantal centrale thema’s en geven andere CvB’s zo weer inzicht in hoe bepaalde processen worden opgepakt bij collega’s. Een aantal van deze filmpjes zijn in deze playlist te bekijken.

Zin om mee te doen? Sluit je dan aan bij deze ‘beweging’ via LinkedIn

Contactpersonen

Albert Boelen

@. albertboeleniv@gmail.com

@. info@cvbinbedrijf.nl